Cum este tehnologia blockchain legată de criptomoneda?

Anul trecut, Bitcoin a avut o importanță extraordinară după o călătorie de un deceniu. Mulți oameni au intrat pe piață, iar unii chiar au devenit miliardari în câteva luni. Alții au durat ceva mai mult. Cu miliarde de dolari fiind schimbate online lunar, este ușor să uiți de o discuție completă despre tehnologia care alimentează lumea cripto. Pe măsură ce piața agitată se pregătește pentru un nou raliu, acum este un moment bun pentru a afla unde se duc banii și cum sunt stocate tranzacțiile. O tehnologie de registru digital cunoscută sub numele de Blockchain, care este descrisă ca un sistem descentralizat, se află în centrul criptomonedelor. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Cuprins

  • 1 Ce este criptomoneda?
  • 2 Ce este tehnologia Blockchain?
  • 3 Criptomoneda este aplicația Blockchain
  • 4 Beneficii ale Blockchainului
  • 5 Concluzie

Ce este criptomoneda?

Criptomoneda funcționează ca un mijloc de schimb, un depozit de valoare și o unitate de măsură. În ciuda faptului că criptomonedele nu au valoare intrinsecă, ele sunt utilizate pentru a stabili prețul altor active. Bitcoin este o criptomonedă (o formă de plată), dar poate fi considerată și o marfă speculativă (cât valorează). A fost introdus pentru prima dată în 2009 și este considerat pe scară largă drept primul activ digital. Activele criptografice sunt reprezentări digitale ale valorii activate de criptografie și Blockchain. Scopul lor inițial a fost de a acționa ca mijloc de transfer de proprietate fără implicarea unei bănci sau a unui alt terț de încredere.

Vizitați acest site și înregistrați-vă gratuit pentru a crea un cont de tranzacționare cripto.

Ce este tehnologia Blockchain?

Sursa: unsplash.com

Blockchain nu este o aplicație simplă. Este un tip nou-nouț de tehnologie care remodelează sectorul comercial și numeroasele sale tranzacții din întreaga lume. Dar cum funcționează această tehnologie în practică?

Blockchain este un tip de tehnologie care folosește o serie de blocuri pentru a stoca date. Ulterior, datele sunt legate între ele și diseminate între utilizatori printr-un blockchain. Blockchain este în esență o bază de date digitală a tranzacțiilor economice. Este capabil să capteze o gamă largă de tranzacții în timp real, nu doar financiare. Orice lucru de valoare poate fi înregistrat folosind tehnologia blockchain.

Criptomoneda este aplicația Blockchain

Bitcoin și alte monede digitale nu au răsărit de nicăieri și nu au devenit atât de populare fără sprijinul unor tehnologii de ultimă oră. Tehnologia Blockchain este un exemplu de invenție care a ajutat la creșterea popularității criptomonedei. Simplu descris, Blockchain este un registru deschis distribuit care înregistrează eficient, verificabil și permanent tranzacțiile dintre două părți.

Blockchain-ul a fost lansat pentru prima dată odată cu publicarea protocolului Bitcoin, dar a fost urmat rapid de dezvoltarea a numeroase alte criptomonede, inclusiv Ethereum. Acest lucru se datorează faptului că Blockchain poate fi utilizat pentru a rezolva o varietate de provocări financiare și tranzacționale care sunt acum de nerezolvat prin metodele de plată actuale.

Sistemele de plată care ne permit să trimitem și să primim bani folosind un dispozitiv conectat la internet există de ceva timp. Cu toate acestea, dacă aceste noi metode de plată ne-au făcut viața mai ușoară sau mai complicată, ținându-ne dependenți de tranzacțiile electronice, este încă discutabil. Ușurința cu care putem face achiziții zilnice pe site-uri precum Amazon și eBay și trimite bani prietenilor și familiei în câteva secunde folosind plăți cu un singur clic a făcut viața mult mai ușoară.

Beneficiile Blockchain

Să începem cu primele 5 avantaje blockchain.

  • Securitate sporită

În comparație cu platformele anterioare sau cu metodele de păstrare a înregistrărilor, tehnologia blockchain folosește o securitate mai mare. Mecanismul de consens trebuie utilizat pentru a conveni asupra oricăror tranzacții care sunt înregistrate vreodată. Fiecare tranzacție este, de asemenea, criptată și conține un algoritm de hashing pentru a o lega de cea anterioară.

Faptul că fiecare nod are o copie a tuturor tranzacțiilor efectuate vreodată în rețea se adaugă la securitate. Ca urmare, orice actor rău intenționat care încearcă să modifice tranzacția nu va putea face acest lucru, deoarece alte noduri îi vor refuza solicitarea de a scrie tranzacții în rețea.

Sursa: unsplash.com

  • Transparență adevărată

Companiile se pot concentra pe dezvoltarea unui lanț de aprovizionare care funcționează atât cu furnizorii, cât și cu furnizorii, folosind tehnologia blockchain. Urmărirea obiectelor în lanțul tradițional de aprovizionare este o provocare, ceea ce poate duce la o varietate de probleme, cum ar fi furtul, contrafacerea și pierderea produselor.

Lanțul de aprovizionare este acum mai transparent decât a fost vreodată datorită tehnologiei blockchain. Permite tuturor părților implicate în lanțul de aprovizionare să urmărească mărfurile și să garanteze că acestea nu sunt înlocuite sau utilizate abuziv. Prin integrarea internă a trasabilității blockchain, companiile pot profita la maximum de ea.

  • Eficient

Finalizarea unei tranzacții folosind procese tradiționale pe hârtie este consumatoare de timp și este predispusă la erori umane, deoarece necesită medierea unei terțe părți. Aceste procese arhaice pot fi raționalizate și disciplinate cu Blockchain, eliminând posibilitatea erorilor și făcând tranzacționarea mai eficientă și mai rapidă. Părțile nu trebuie să țină evidența diferitelor documente, deoarece există un singur registru, ceea ce duce la o aglomerație semnificativ mai mică. Stabilirea încrederii este, de asemenea, mai ușoară atunci când toată lumea are acces la aceleași date. Decontările pot fi, de asemenea, gestionate fără probleme și fără efort, fără a utiliza intermediari.

  • Contractele inteligente îmbunătățesc performanța contractuală

Contractele inteligente, atunci când sunt utilizate de bănci și organizații financiare, măresc performanța pe termen contractual, deoarece se execută automat odată ce sunt îndeplinite anumite condiții prestabilite. Este esențial ca contractele inteligente să aibă o bază solidă în lege și să adere la toate cerințele de reglementare, inclusiv la conformitatea interjurisdicțională, dacă este necesar. Datorită decontării automate folosind contracte inteligente sub gestionarea unui set incoruptibil de reguli de afaceri, Blockchain poate beneficia de tranzacții cu active financiare deosebit de complexe.

  • Nu se teme de defecțiune tehnică

Sistemul blockchain se bazează pe o rețea de noduri distribuite masiv. Când vine vorba de provocări tehnice, aceasta este o veste fantastică, deoarece poate aborda cu ușurință atacurile malware și defecțiunile sistemului. Nodurile blockchain sunt unice. Aceștia vă pot replica și stoca datele într-o bază de date extinsă, eliminând posibilitatea unui singur punct de eșec.

Cu alte cuvinte, nu există nicio probabilitate ca un singur nod să fie offline, ducând la o defecțiune de securitate sau punând în pericol securitatea întregului sistem. Aceasta este o problemă pe care o au multe alte sisteme corporative.

Concluzie

Sursa: unsplash.com

Tehnologia Blockchain are o gamă largă de utilizări în sectorul financiar și în alte părți. Deocamdată, adoptarea blockchain-ului este în exterior, dar în următorii câțiva ani ar putea deveni mai populară. Există cazuri de utilizare în lumea reală pentru tehnologie chiar acum, de la bitcoin la inventarele lanțului de aprovizionare până la gestionarea dosarelor medicale.